Syster Rabia: Min sjal

Jag kan från första början säga en sak: Att ha sjal har jag själv valt. Ingen har tvingat mig eller gett mig den iden att ha på mig den. Jag har själv kommit fram till att ha på mig den.

Det kan jag bevisa genom att säga att mina äldre systrar inte har på sig den. Jag är den yngsta i familjen av flickorna och jag är den enda som har på mig sjal (Mamma har också).

Jag tycker att sjal har blivit något störande för andra människor som inte är muslimer och just för de så tycker jag att de inte borde vara det, de borde va van vid denna tillfälle eftersom Sverige är ett land som länge har haft invandrare.

Såsom jag inte bryr mig om vad andra har för religioner eller vad de har på sig, vill jag också ha den friheten av att inte bli störd för det jag vill ha på mig även om det är något tro eller ej.

Sen finns det de som ser sjalen som någon omodernt klädnad vilket jag inte håller med om alls. De får inte glömma att den som har på sig den inte kommer att ändras av att ha den på sig eller inte, den personen kommer att vara densamma.

Ja man kan säga att de som inte har den kanske är friare eller att de som har är instängda men vi får inte glömma vilka länder vi kommer från där (beroende på familjen) man följer sina traditioner och kulturer.

I islam finns det inget brott, eller något ont, så när man sätter ut saker som smutskastar islam tycker jag är den lägsta nivå man kan sänka sig till. Människorna vill inte inse att många saker som händer med invandrare kommer från traditioner och inte från religionen.

Sist men inte minst vill jag påpeka att när jag har sjal känner jag mig mer trygg både religiöst och i samhället. Jag gillar att ha på mig den och den gör faktiskt så att jag har respekt inom samhället. Ett exempel vore att killar inte skulle vilja ”hålla” på med mig på ett dåligt sätt, så jag behöver inte ens tänka på att jag ska synda eller må dåligt för det som kan hända.

Lund 2021 08 25
Print Friendly, PDF & Email
Kategorier: SAMHÄLLET