I ALLAHS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN

Vad är lycka? Mr. Player!

Discokung

Du glider runt i din nylackade merca med vinden i ditt hår. Tidigt igår morse vaknade du för att snygga till den, lägga den sista touchen. Nu rullar du sakta på stans krokiga gator. Med din nyköpta bilstereo satt på högsta volym öser du Britney Spears senaste. Brudarna vänder sig efter dig och du säger: Hey. Vilken tjej! Du är i centrum, du äger uppmärksamheten. Tror du. Du kör de krokiga vägarna fram och tillbaka. Så spenderar du hela din dag. Lyckat?

Kvällning börjar närma sig, det är dags att förbereda sig för den ultimata jakten efter lyckan. In med magen och på med dina blå Levis som är några storlekar för små. Dessutom sätter du på dig en tajt t-shirt och en silverfärgad skjorta. Dags att ge sig ut på jakt! Du glömmer inte dina guldringar, armbanden eller guldhalsbandet som ska hänga över din skjorta. En dusch parfym och en burk hårgelé gör susen. Se upp: Här kommer Mr Player i full fart. Musiken pumpar på högsta volym och discoljusen hypar. Det är livat ikväll. Du tar dig fram som om du vore the dancing king. Det är du och bara du som existerar ikväll. Då och då checkar du läget för att se om någon brud kollar in dig. Några färgglada, paraplydekorerade drinkar sitter fint, hjälper en att bryta isen.

Efterfest

Det blev visst för mycket av det goda. Nu ligger du på trottoaren med nerspydda 501:or. Ey, var e lyckan nu? 150 kr, säger taxichauffören när han släpper av dig. Med vacklande steg och med miljoner hjärnceller mindre kryper du hem.

Frågan

Är det verkligen detta du skapades för? Är detta rätt sätt att söka efter ens lycka? Din bil kommer rosta i sönder och kommer hamna på Nisses bilskrot. Vad ska du då styla med? Britney Spears kommer bli gammal och hennes röst sönderrökt. Vad ska du då styla med? Dina 501:or kommer inte orka med ölmagens påtryckningar. Vad ska du då styla med? Av allt använt hårgelé kommer det inte finnas något hår kvar. Vad ska du då styla med?

Svaret

Genom att följa Ljuset (Koranen) når man evig lycka. En lycka som inte hamnar på bilskroten. En lycka som inte går ur mode. Utan en lycka som kommer bestå i all evighet:

”De gudfruktiga skall [den Dagen] vila lyckliga i lustgårdar, där de gläder sig åt allt det som deras Herre har skänkt dem och över att Han har skonat dem från helvetets straff. [Och änglarna skall uppmana dem:] ”Ät och drick av hjärtans lust; [detta är belöningen] för era handlingar!” [De sitter] stödda [av kuddar] på högsäten, ordnade i rader [mitt emot varandra]. Och Vi skall ge dem mörkögda, oskuldsfulla unga kvinnor som sällskap.

Vi skall låta deras efterkommande som följde dem i tron förena sig med dem utan att förminska något av deras egna förtjänster. Men var och en är ansvarig för sina handlingar. Och Vi skall förse dem med allt vad de önskar av frukt och kött, och där skall de kappas om att tömma en skål [med vin], som varken förleder dem till lättsinnigt tal eller låter syndiga tankar stiga upp inom dem. Och hos dem skall vara ungdomar som betjänar dem [av samma rena skönhet] som pärlan i [ostronets] skyddande skal.” (Sinai berg, 52:17-24)

Så, Mr Player antingen väljer du det som endast håller här och nu eller så väljer du den väg som leder dig till evigheten. Lyssna på ditt hjärta. Lär dig det som är rätt, för det är det enda som kan leda dig och hålla dig på den rätta vägen. Så, Mr Player, det är du själv som bestämmer vilken väg du tar. När du väljer din väg tänk då länge på vad sann lycka innebär, så du inte går vilse.

Lund 2021 09 06

[#SMSBilal] – [#islamSE] – [#bilalSE] – [#90sekunder]

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier: SAMHÄLLET