Aisha är ett mycket känt namn bland muslimska tjejer, men ska jag berätta om någon Aisha så blir det så klart Aisha, Profetens fru, – Frid vare över honom & må Allah vara nöjd med henne, så klart som alla känner till så är hon dotter till Islams första Kalifat, Abu Bakr as-Siddiq.

Aishas liv – må Allah vara nöjd med henne – är ett bevis på att en kvinna kan vara kunnigare än en man och att en kvinna kan vara lärare åt de mest lärda. Hennes liv är också ett bevis för att en kvinna kan utveckla ett inflytande över både män och kvinnor och förse dem med inspiration och ledarskap. Hennes liv är också ett bevis på att samma kvinna samtidigt kan vara totalt feminin och vara en källa till välbehag, glädje och tröst för sin man.

Hon studerade aldrig vid något universitet, för det fanns inga sådana vid den tiden. Men fortfarande så studeras hennes uttalanden i litterära fakulteter, hennes rättsliga uttalanden studeras på juridik högskolor och hennes liv och arbete studeras och efterforskas av studenter och lärare i muslimsk historia, och så har det varit i över tusen år.

1

Tillgänglig som: PDF

Lund 2022 02 27

[#SMSBilal] – [#islamSE] – [#bilalSE] – [#90sekunder]

Print Friendly, PDF & Email